BLUE MOON

Jätä kommentti

8 maaliskuun, 2011 Kirjoittanut mrtapsa


”Blue Moon” -kappaleesta on tehty lukemattomia versioita, tässä yksi varhaisimmista: BBC Dance Orchestra johtajanaan Henry Hall.vuonna 1935. Hienon sovituksen on tehnyt orkesterin pianisti Bert Reed. Hunajaisesta vokaaliosuudesta vastaa Dan Donovan.

Richard Rodgersin sävelmästä ”Blue Moon” tehtiin kaksi julkaisematonta versiota nimillä ”Prayer” ja ”I’t Just That Kind of Play”. Kappale julkaistiin ensimmäisen kerran nimellä ”The Bad In Every Man” vuonna 1934, ilman mainittavaa menestystä. Levy-yhtiön johtaja kuitenkin uskoi melodiaan ja pyysi Lorenz Hartia kirjoittamaa vielä yhden, romanttisemman sanoituksen. Syntyi ”Blue Moon”,  jonka sittemmin ovat levyttäneet mm. Elvis Presley, the Marcels, Mel Torme, Rod Stewart ja Eric  Clapton ja Rauli Badding Somerjoki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Liitä sähköpostiosoitteesi saadaksesi uudet artikkelit suoraan sähköpostiisi.

Liity 24 muun seuraajan joukkoon

Blog Stats

  • 82 374 hits

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
%d bloggaajaa tykkää tästä: