Kangastusta

Jätä kommentti

14 toukokuun, 2011 Kirjoittanut mrtapsa


Talvisodan jälkeen, syksyllä 1940 Dallapé-orkesteri koottiin uudelleen. Valto Tynnilä oli kaatunut talvisodassa, Bruno Laakko oli palannut Yhdysvaltoihin ja monet muutkaan orkesterin soittajista eivät olleet käytettävissä. Vahvistusta saatiin kuitenkin, trumpetisti Allu Kosonen, saksofonistit Aku ja Boris Wittenberg sekä pasunisti Yrjö Hofström tulivat kaikki toimintansa lopettaneen Rytmi-Pojat -orkesterin riveistä. Marraskuun 18. – 23. päivien levytyksissä syntyi useita klassikkoja, kuten Särkyneitä toiveita, Kirje sieltä jostain, Suurin onni, lyhyin onni, Säkkijärven polkka, Nuoruuden sävel, Näenhän valoisan taivaan, Pot pot pot, Tunturisatu sekä tässä kuultava Kauko Käyhkön oma sävellys ja sanoitus Kangastusta (kappale on äänitearkistossa nimellä Kangastus). Ennen sotaa Bruno Laakko oli hionut orkesterin ilmaisua ja tulos on tässä kuultavissa. Intro svengaa kolmimuunteisesti aivan kuin Kansas Cityssä 1930-luvulla! Varsinaista swingiä tämä ei kuitenkaan ole, esimerkiksi saksofoniväliosa soitetaan vielä vanhempaan foxtrot-tyyliin eikä notkeampaan swing-tyyliin. Käyhköstä tuli näiden levytysten myötä orkesterin uusi laulusolisti A. Aimon jälkeen. Upean alttosaksofonisoolon soittaa Aku WittenbergWittenberg katosi sodan jälkeen Ruotsiin…

Kauko Käyhkö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Liitä sähköpostiosoitteesi saadaksesi uudet artikkelit suoraan sähköpostiisi.

Liity 24 muun seuraajan joukkoon

Blog Stats

  • 82 374 hits

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
%d bloggaajaa tykkää tästä: