ALL OF ME

Jätä kommentti

1 joulukuun, 2011 Kirjoittanut mrtapsa


Seymour  Simons ja Gerald Marks sävelsivät ja sanoittivat vuonna 1931 kappaleen ”All of Me” . Samana vuonna sen levytti tässä kuultava Paul Whitemanin orkesteri laulajanaan Mildred Bailey. Kappale nousi listaykköseksi. Tässä levytyksessä kannattaa kuunnella hienon sovituksen lisäksi esiintyjien vibraattoa.  Kaikilla solisteilla on (trumpetti,  saksofoni, laulu ja pasuuna) on hyvin samantyyppinen, nopea vibraatto. Tämäntyyppistä vibraattoa ei nykyään juuri kuule varsinkaan ns. kevyessä musiikissa.

Mildred Bailey

Kymmenen vuotta myöhemmin, maaliskuussa  1941, Billie Holiday levytti ”All of me”  -kappaleen  Eddie Heywoodin orkesterin säestämänä. Lester Young soittaa tässä unohtumattoman kauniin tenorisaksofonisoolon.  Levytys oli kestoltaan liian pitkä (lähes neljä minuuttia) mahtuakseen savikiekolle ja siksi sitä ei tuolloin julkaistu. Julkaistussa versiossa kappaleen rakennetta ja sooloja on lyhennetty jotta kesto saatiin lähemmäksi  kolmea minuuttia. Billie Holiday muokkasi melodian lisäksi tässä myös tekstiä: hän korvasi alkuperäisessä versiossa olleen lauseen ” You took the part that once was my heart”  lauseella  ”You took the best so why not take the rest”.

Eddie Heywood

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Liitä sähköpostiosoitteesi saadaksesi uudet artikkelit suoraan sähköpostiisi.

Liity 24 muun seuraajan joukkoon

Blog Stats

  • 82 374 hits

Eniten klikkauksia

  • Ei mitään
%d bloggaajaa tykkää tästä: