MANNERMAINEN RYTMIORKESTERI
Jätä kommenttiTervetuloa tekemään aikamatka Aninkaisten Sävelen seurassa!
Aninkaisten Sävel – Mannermainen Rytmiorkesteri soittaa maailmansotien välisen ajan rytmimusiikkia niinkuin sitä tuolloin soitettiin tanssisaleissa ympäri Eurooppaa ja Pohjois- Amerikkaa.
Kuuminta hottia, makeinta sweettiä tarjoaa AS!
Aina viimeisimmät iskusävelet!
Voitte seurata orkesterimme toimia myös Kasvokirjassa sekä Sinäputkessa:
ANINKAISTEN SÄVEL MANNERMAINEN RYTMIORKESTERI
kuulostaa aina erinomaisen nautittavalta!
Tilatkaa juhliinne tyylikäs Aninkaisten Sävel!
Musiikkinäytteitä:
Kaupunki Illoin: Von der Puszta will ich träumen:Night Ride:Mad About the Boy:
Yhteydenotot: aninkaistenrytmi.ry@gmail.com
tel: 040-5340452
Orkesterin muusikot:
Mauri Kantola, kitara, banjo ja mandoliini
Tapani Kärnä, tenorisaksofoni, klarinetti ja ukulele
Mikko Lagerspetz, piano, saha, laulu ja taiteelliset näkemykset
Sami Levänen, pasuuna, ukulele ja laulu
Janne-Pekka Niininen, kornetti
Timo Piironen, kornetti
Riku Rinne, viulu
Markku Salminen, baritonisaksofoni ja klarinetti
Timo Saario, isoviulu
Andrei Sinenko, altto- ja sopraanosaksofonit
Jukka-Pekka Sirviö, alttosaksofoni
Janne Suomi, rummut
Laulusolisteina toimivat Sabina Hadzibulic ja Sanna Vartiainen.
Taustatietoa:
Hiljan itsenäistyneessä Suomessa tehtiin tuttavuutta suuren maailman uusien musiikkityylien kanssa – ilmaantuipa sellaisia ihmesoittimiakin kuin saksofoni ja banjo. Uudet tuulet puhalsivat hienostoravintoloissa, hotelleissa, elokuvateattereissa ja lopulta myös laitakaupungin ja maaseudun tanssilavoilla. Jazz rantautui ensimmäisenä Helsinkiin, mutta pian myös läntisille tuulille aina avoimeen Turkuun. Seuraelämää leimasi ensin kieltolaki, sitten talouskriisi ja lopuksi myös yhä kiristyvä kansainvälinen tilanne. Aninkaisten Sävelen ohjelmisto koostuu tuon traagisesti päättyneen, mutta myös värikkään ja iloisen ajan edustavista iskusävelmistä.
Tätänykyä 14-jäseninen orkesterimme on perustettu syksyllä 2008. Pyrkimyksenämme on tavoittaa sotien väliselle aikakaudelle luonteenomainen, kaihoisasti svengaava orkesterisointi. Käytämme sekä tuolta ajalta peräisin olevia että orkesteria varten tyylinmukaisesti laadittuja uusia sovituksia. Haluamme tuoda tanssi- ja viihdemusiikkiin takaisin ominaisuuksia, jotka sillä vielä tuolloin oli mutta jotka nykyiset euro- ja suomipoppi ja humppa ovat turhana ylellisyytenä karsineet. Niitä ovat esimerkiksi solististen, sektio- ja yhteissoitto-osuuksien vaihtelu, dynamiikka ja agogiikka (tempon vaihtelu), mielenkiintoiset johdannot ja väliosat.
Soittajamme ovat solistisia pitkän linjan fox-miehiä Turusta ja lähiseuduilta. Orkesterin nykyinen kotipaikka löytyy Turun Aninkaisten mäestä, josta innoittavat kipinät ovat levinneet kaupunkiin ja Suomeen aikaisemminkin.
Käytämme musiikkimme tuottamiseen huippuluokan akustisia soitto-instrumentteja: kornetteja, saksofoneja, klarinettia, pasuunaa, viulua, pianoa, kontrabassoa, rumpuja, kitaraa, banjoa ja lauluääniä. Jos kaikkiin kappaleihin ei ole suomenkielisiä sanoituksia aikaisemmin ymmärretty tehdä, vastaa uudesta laululyriikasta hovirunoilijamme Jalo Säde. Orkesterimme jäsenet ovat siviiliammateiltaan opettajia, tutkijoita, professoreita, muusikkoja, yrittäjiä ym. sekatyöläisiä.